Moment stilstaan

Als ondernemer zijn we gedreven.  Altijd blijven gaan, vooruit denken, proactief handelen, plannen maken, … en ga zo maar door!

Op dat gebied ben ik een echte ondernemer.  Het zit ingebakken in mijn hoofd dat elke dag in volle actie moet verlopen.  En best als een hogesnelheidstrein, want anders heb ik het idee dat ik “niet goed bezig ben”.  Maar is dit echt zo? Of is dit slechts een illusie?

Het kan heel fijn zijn om eens even stil te staan bij het moment.  Stilstaan is niet gelijk aan achteruitgaan. Dat moment realiseer ik me wat ik heb, wat ik wil, wat ik niet wil (want dat is tenslotte ook belangrijk! 😉).  Ik kijk dan vooruit naar welke toekomstplannen ik voor mezelf en mijn onderneming uitteken, maar een tip : kijk ook eens achteruit… Kijk naar wat je intussen al bereikt hebt!  Ik ben er zeker van dat je fier mag wezen. 😊

Voor mezelf ben ik tot het besluit gekomen om vooral te doen wat ik graag doe, nl.  #agendabeheer, #facturatie, #ontvangstenopvolgen en #mailverkeer. Dit zijn de zaken die ik het liefst op orde breng voor anderen.  Waar anderen vaak tegenaan lopen om dit op orde te houden, maar waar ik vrolijk van word.

Waar word jij vrolijk van?  Wat doe jij het liefst?

Leave A Reply