Wat is een VA?

Een virtual assistant (VA) is een zelfstandig ondernemer die organisaties en ondernemers werk uit handen neemt waarbij de inzetbaarheid variabel en flexibel is en waarvan de werkzaamheden van op afstand worden uitgevoerd en volgens zij/haar eigen specialiteit.

Als VA neem ik nuttig werk uit je handen en kan jij je zich concentreren op de verdere uitoefening en groei van je onderneming.

Ik werk op afstand waardoor je geen voorziening hoeft te doen van ruimte, materiaal en/of apparatuur.

Het is ook gewoon fijn een samenwerking aan te gaat met een zelfstandige, die vanuit een gelijke oogpunt met je meewerkt en meedenkt.

Financieel voordelig

Een VA wordt niet in dienst genomen.  Zo bespaar je op heel wat kosten.  Je betaalt enkel voor de geleverde diensten.  Sociale bijdragen, vakantiegeld, enz. zijn ten laste van de VA.

 

Tijdbesparend

Door de expertise van de VA

 

Expertise 

Elke VA heeft zijn eigen expertise.  Dit is een van de belangrijke redenen waarom je als opdrachtgever samenwerkt met een VA.  Elk is  expert in zijn vakgebied.  

 

Complementaire kennis

Doordat een VA zelf ondernemer is, zal deze vanuit hetzelfde oogpunt met je kunnen meedenken.  

 

Flexibel 

De inzetbaarheid van een VA is variabel.

 

Frisse blik

Als externe partij heeft een VA een frisse kijk naar je plannen en activiteiten.  Een VA kan dus meedenken en handelen vanuit een kritisch en vakkundig perspectief.

 

Ruim netwerk

VA’s hebben sterke connecties.  Zij zijn zelf ondernemer waarbij hun netwerk belangrijk is, maar zij kunnen hun opdrachtgevers in contact brengen met andere experts.

 

Sterke motivatie

Elke VA is ambassadeur van zijn eigen onderneming waarbij de prestaties hun kwaliteit weerspiegelen.  Een VA zal dus steeds de toegewezen taken optimaal ter harte nemen omdat het hun visitekaartje is.  

 

Persoonlijk klantbord

Een VA is niet alleen de persoon van de uitvoering, maar ook je eigen sparringspartner.